Bob dneva ...
Sreda, 25. april 2018

Miroslav Ribič, državni svetnik: "Tajna glasovanja so zame vedno hinavska, saj se jih uporabi, ko želi nekdo nekaj prikriti. Če imaš svoje mnenje, je prav, da ga zagovarjaš."

Torek, 24. april 2018

Adela Kelhar, sociologinja: "Eno od načel je, da prevzamemo odgovornost zase, namesto da nadzorujemo druge ljudi. In drugo, da ponudimo sebe, namesto da grajamo in zasmehujemo."

Ponedeljek, 23. april 2018

Ksenija Benedetti, šefinja Protokola RS: "V odnosu do drugih se najbolj vidi, kako se človek spremeni, ko pride na funkcijo. To vse pove o človeku. Trije stavki, ena gesta."

Sobota, 21. april 2018

Dr. Vojko Flis, direktor UKC Maribor: "Lahko pa pogledamo graški klinični center, ki ima dvainpolkrat več zaposlenih in dvainpolkrat večji letni proračun. Medtem ko opravi enako število storitev kot mi. To je primerjava!"Petek, 20. april 2018

Andrej Velkavrh, meteorolog: "Nekomu biti za nekaj hvaležen je včasih kar malo sitno in težko nam gre z jezika tisti hvala. Pa tako kratka besedica je."

Četrtek, 19. april 2018

Goran Vojnović, pisatelj: "Še nikoli nismo imeli toliko pripomočkov za komuniciranje, a komunicirali tako malo. Literatura te sili, da prisluhneš nekomu, ki mu v realnosti ne bi."

Sreda, 18. april 2018

Aleksander Mežek, glasbenik: "V življenju moraš izkusiti celo paleto občutkov. Odlične, vzhičene, super in slabe, žalostne, težke. Šele takrat imaš popolno sliko življenja."Torek, 17. april 2018

Dejan Steinbuch, politični analitik: "Dokler ne bomo uzakonili volilnega sistema in dviga parlamentarnega praga na najmanj šest odstotkov, bodo izsiljevalske koalicijske stranke ovira za resne reforme. Obstoječi volilni sistem je prekletstvo slovenske politike."

Ponedeljek, 16. april 2018

Primož Roglič, kolesar: "Etapna zmaga na Touru je spremenila moje mnenje o tem, kaj lahko Slovenci dosežemo. Videl sem, da je možno vse. Tudi en Slovenec, predstavnik male dežele, lahko zmaga na največji dirki na svetu."Sobota, 14. april 2018

Dr. Marko Bošnjak, sodnik ESČP v Strasbourgu: "Vsako uporabo prava je vendar treba postaviti v luč človekovih pravic in temeljnih svoboščin!"Petek, 13. april 2018

Andrej Velkavrh, meteorolog: "Preveč si ženemo k srcu to "presneto" vreme. Raje ga občutite in se ga zavedajte. Saj mine."

Četrtek, 12. april 2018

Dr. Pavel Gantar, nekdanji politik: "Vse je v trgovini na voljo, čisto navadnih kosmičev pa nisem našel. Tako bo na državnozborskih volitvah vse na voljo, razen tistega, kar bi zares rad volil."Sreda, 11. april 2018

Simona Lečnik Očko, prostovoljka: "Za mlade je dobro poskrbljeno, težko se upiraš, če imaš urejeno prehrano, bivališče, štipendijo ..."

Torek, 10. april 2018

Bogo Zupančič, arhitekturni zgodovinar: "Kraljevina Jugoslavija ni bila idealna država, Ljubljana se ni izgrajevala z denarjem iz Beograda, ampak s skromnimi sredstvi mestne občine in civilne družbe. Pa je kljub temu nastala Plečnikova Ljubljana."

Ponedeljek, 9. april 2018

Miha Lovše, kulturnik, vodja Stolpa 3: "Maribor je super, ker ti nihče ničesar ne preprečuje, nihče pa te tudi ne spodbuja. Noben se ne spotika ob tebe, še posebej, če ti ne rabi ničesar dati, kaj šele, če ima na koncu od tvoje ideje še sam kaj malega."

Sobota, 7. april 2018

Ana Blatnik, koroška deželna svetnica: "Prijateljski odnosi, konstruktivni pogovori in izmenjave, to je važno. Ne gre le za Slovenijo in Avstrijo, to je evropski duh, ki ga je treba forsirati."Petek, 6. april 2018

Zorica Zupanc, čistilka: "Pogoji na javnih razpisih so takšni, da nismo več delavci, ampak smo bolj podobni sužnjem."

Četrtek, 5. april 2018

Tanja Tuma, predsednica Mire - ženskega odbora Slovenskega centra PEN: "Še najbolj pošten književnik ali kulturnik ob besedah spolna uravnoteženost komisije ali ženske kvote zmrzne od nelagodja."

Sreda, 4. april 2018

Stane Kocutar, novinar in zgodovinar: "Slovenci so že pred 150 leti vedeli, da samo gospodarska osamosvojitev ustvarja podlago suverenosti in neodvisnosti. Če bi to obveljalodanes, najbrž ne bi govorili o bančni luknji in pogubnih oškodovanjih."Torek, 3. april 2018

Zoran Predin, glasbenik: "Cela bivša Juga ve, da smo Štajerci drugačni Slovenci. Da nismo stereotipni Janezi. Ne razumejo, zakaj smo drugačni, vedo pa, da smo po čustvovanju in humorju bolj "balkanski"."

Sobota, 31. marec 2018

Iztok Mirošič, državni sekretar na MZZ: "EU je naše najpomembnejše in stabilno okolje delovanja. Sicer bi imeli še večje probleme s korupcijo, urejanjem financ, privatizacijo in kopičenjem bogastva."Petek, 30. marec 2018

Lidija Jerkič, predsednica Zveze svobodnih sindikatov: "Ni res, da ne obstaja delavski razred, a nič ne pomaga, če v sindikatih ni članov, ki zahtevajo spremembe."

Četrtek, 29. marec 2018

Martin Vernik, biolog: "Z naravovarstvenega stališča so žabe pomembne, ker hitro pokažejo na spremembe v okolju, in njihova odsotnost je lahko alarmanten znak, da se je v okolju nekaj zgodilo."

Sreda, 28. marec 2018

Vladimir Vlaškalić, igralec: "Koliko je ta čas kaotičen za vse nas in smo izgubljeni, pa nam daje ogromno snovi. Vse je krvavo zares. Ljudje potrebujejo konkretnost, identifikacijo. Ne moremo več prodajati megle."Torek, 27. marec 2018

Matjaž Gruden, kolumnist: "Vsak populist je tudi demagog, ni pa vsak demagog tudi populist."Ponedeljek, 26. marec 2018
Alojzij Cvikl, mariborski nadškof: "Ljubljana živi. V Mariboru je brezposelnost. Veliko več tesnobe. Ljudje so veliko bolj utrujeni. Tisti, ki morajo v Avstrijo na delo, vstanejo zgodaj zjutraj. Zvečer se vračajo in zjutraj spet potujejo."

Sobota, 24. marec 2018

David Kastelic, predsednik uprave ZavarovalniceSava: "Ne smemo pa pozabiti, da je NK Maribor vsako krizo, tudi resno, premagal in se po vsaki še bolj utrdil. Postal močnejši. Upam in verjamem, da bo tudi tokrat tako."Petek, 23. marec 2018

Tibor Mihelič Syed, glasbenik: "Človek svojo zverinskost politizira in jo prikriva z lažnim domoljubjem in nacionalističnimi diskurzi. Zato je zver dosti bolj nedolžna kot človek sam."

Četrtek, 22. marec 2018

Melita Forstnerič Hajnšek, novinarka: "Denar, razfrčkan za ceneno pocestno zabavo, bi politika namesto v kruh in igre mirno preusmerila v kak vitalno pomembnejši, dolgo odlagani opravek slovenstva, pardon mariborstva. "

Sreda, 21. marec 2018

Andrej Brvar, pesnik: "Kakor je hvalevredno,da izhaja toliko knjig iz mestne polpreteklezgodovine, gre vendarle za nostalgični pogled nazaj. To nehote govori o tem, da se mesto namesto naprej obrača melanholično v čase, ki naj bi bili zlata doba."

Torek, 20. marec 2018

Andrej Hohnec, zdravnik: "Sistem poka po šivih. Ministrica, usedite se v čakalnici in tistih nekaj ur, kolikor se povprečno čaka na zdravstveno obravnavo, namenite razmisleku."

Ponedeljek, 19. marec 2018

Dr. Boštjan Lanišnik, zdravnik: "Če vprašate vse, ki so odšli iz Slovenije, zanje ni bil denar glavna motivacija. Glavna motivacija je bila (ne)organiziranost, konfuznost slovenskega zdravstvenega sistema."

Sobota, 17. marec 2018

Mateja Koležnik, režiserka: "Brez močne gledališke tradicije nikogar od nas ne bi bilo v tujini. Ta država pa zdaj dela s to bogato gledališko tradicijo kot svinja z mehom."Petek, 16. marec 2018

Boštjan Okorn, Zveza potrošnikov Slovenije: "Spletni goljufi pogosto igrajo na čustva potrošnikov. Obljubljajo jim večno mladost, hitro ozdravitev, hujšanje. Izdelkov, ki obljubljajo čudeže, je na spletu kot listja in trave."Četrtek, 15. marec 2018

Majda Potrata, slavistka: "Zgodba Mariborske knjižnice je zgodba zamujenih priložnosti in neprimernih lokacij, zgodba negospodarnega razmetavanja denarja, zgodba neodgovornega ravnanja, nejasnega načrtovanja, neopredeljenih ciljev in pomanjkanja vizije."

Sreda, 14. marec 2018

Boris Györköš, učitelj: "Izničili smo vrednoteosemletne osnovne šole. Prečrtali besede, vsebine, ki bi oblikovale razmišljujočega, ustvarjalnega, spoštljivega, zadovoljnega učenca. Beseda vzgoja je bila prečrtana, obnašanje učencev več ni pomembno."

Torek, 13. marec 2018

Martin Bezjak, glasbenik in producent: "Ključno je, kakšna čustva sproži skladba, ko jo prvič slišiš. Način poslušanja glasbe se je spremenil, na voljo imaš pet sekund, mogoče deset, preden poslušalec prestavi postajo."

Ponedeljek, 12. marec 2018

Vladimir Šega, predsednik sveta delavcev v Dravskih elektrarnah Maribor: "Ker ni ustrezne zaščite tistih, ki bi si upali spregovoriti o anomalijah, bo vedno manj argumentirane kritike in vedno več poklicnih kritikastrov."Sobota, 10. marec 2018

Svetlana Slapšak, antropologinja: "Če je le mogoče, dvignimo glave nad svoje zatiralce in zahtevajmo tisto, kar razred na oblasti vztrajno cenzurira: umetnost, mišljenje, radost in ljubezen."Petek, 9. marec 2018

Vojka Miklavc, sodelavka zavoda Mars: "Otrok, če ga primeš in postaviš v eno "kul" okolje, je otrok - radoveden, želi si strgati hlače in se umazati."

Četrtek, 8. marec 2018

Barbara Žibret Kralj, partnerka v družbi Deloitte:"Enakopravnost spolov je samoumevna, o njej sodobna družba ne more več dvomiti, temveč jo mora zagotavljati."

Sreda, 7. marec 2018

Prof. dr. Matjaž Perc, fizik: "Morda pa nam le uspe prehod v stanje, kjer se bomo vsi zavedali, kaj bomo izgubili, če bo ostalo vse po starem."

Torek, 6. marec 2018

Aleš Maver, politični analitik, urednik Časnik.si: "Skoraj ni več družbenega podsistema, v katerem bi njihova beseda dejansko kaj veljala. In kot so vedeli že Rimljani, udrihaš pač po plahti, če ne moreš po oslu."

Ponedeljek, 5. marec 2018

Dr. Milica Antić Gaber, sociologinja: "V človeku prej vidimo konkurenta, ki nas ogroža, ne pa ženske, moškega, ki potrebuje pomoč, ali pa osebe, s katero bi lahko kaj skupaj dosegli ali si delili."

Sobota, 3. marec 2018

Janez Janša, umetnik: "Razmerje med imenom in delom je dinamično in zastavlja vprašanje, kdaj ime postane bolj pomembno kot delo."

Petek, 2. marec 2018

Rajko Kotnik, upokojenec: "Posredna demokracija se je izrodila. Čas je, da se ljudje lotijo neposredne demokracije, da povedo, kaj so problemi, in jih skupaj rešujejo. Oblast okuži voditelje in ti pozabijo, da so na pozicijah, da rešujejo probleme skupnosti."

Četrtek, 1. marec 2018

Marjetka Berlič, učiteljica na Osnovni šoli Draga Kobala: "V razredih imamo otroke, ki so neizmerno razvajeni. To pomeni, da jih starši "zlorabljajo", ker jih ne pripravijo na življenje."

Sreda, 28. februar 2018

Ajda Kleindienst, dijakinja II. gimnazije Maribor: "Brez kulture je slovenski narod prazen, brez duše. Ničesar se nimamo okleniti. Zanemarili smo gonilo družbe, edino sredstvo, ki bi nam omogočilo izhod iz prevladujoče krize vrednot."Torek, 27. februar 2018

Matjaž Gruden, kolumnist: "Razblinjeno sveže upanje je lahko še bolj boleče kot postan obup."Ponedeljek, 26. februar 2018

Filip Flisar, smučar: "Sem mali človek, ki je uspel nekaj spremeniti. Šport sem približal ljudem in ponosen sem, da imam to moč."

Sobota, 24. februar 2018

Uroš Krek, Pahorjev svetovalec: "Potrebujemo dobre obveščevalce, strateško razmišljanje in predvidevanje ter celovit sistem delovanja države v kriznem obdobju. Predvsem pa predane in dobro usposobljene ljudi."Petek, 23. februar 2018

Andrej Velkavrh, meteorolog: "Tudi vreme je postalo potrošna dobrina. Meteorologi se moramo potruditi, da ga zapakiramo v lepo in zanimivo embalažo, sicer ga nihče več ne povoha."Četrtek, 22. februar 2018

Matic Primc, aktivist: "Oblast nikoli nič ne da sama od sebe. Tudi šef ne dvigne plače kar tako. Ti moraš spremembe zahtevati."

Torek, 20. februar 2018

Ana Predin Pandur, plesalka: "Pri nas je še vedno prisotna ljubezen do stereotipa, niti ne do flamenka samega, ampak do tega, kar utegne na prvi pogled reprezentirati. Posledično se zanj odločajo predvsem gospe v odrasli dobi, premalo je mladih."

Ponedeljek, 19. februar 2018

Mario Plešej, javni uslužbenec: "Javni sektor mora biti v službi državljanov in realnega sektorja. Bistveno vprašanje, ki si ga vsak javni uslužbenec mora zastaviti, je, ali sem tam, da služim drugim ali da drugi služijo meni."Sobota, 17. februar 2018

Marko Radmilovič, publicist: "Ena od bolj bizarnih stvari so kurenti na zimskih olimpijskih igrah. Igre, ki ta letni čas in njegov šport slavijo, gostijo lik, ki bi naredil vse, da se ledu in snega rešimo."Petek, 16. februar 2018

Marko Košan, kustos: "Bolj ko govorimo o miru v zadnjih 50 letih, odkar ga Združeni narodi promovirajo, več vojn je na več koncih in krajih, ker nas nič ne izuči."

Četrtek, 15. februar 2018

Nomi Hrast, vodja Dijaške skupnosti Maribor: "Mlade je strah, da bi včasih povedali nekaj napačnega, da bi izbrali napačno odločitev. To ni prav. Zakaj ne bi enkrat izbrali narobe in se kaj naučili?"

Sreda, 14. februar 2018

Maja Smrekar, nagrajenka Prešernovega sklada: "Kot intermedijska umetnica s statusom samozaposlene v kulturi čutim etično dolžnost, da kritično preizprašujem probleme sodobnega sveta, za kar seveda obstaja cena, ki smo jo umetniki pripravljeni plačati."

Torek, 13. februar 2018

Simona Semenič, dramatičarka, dobitnica nagrade Prešernovega sklada: "Nevladni sektor je po moji oceni nekak vlečni osel svobodomiselnosti, odprtosti, iskanja boljših poti, boljše prihodnosti."

Ponedeljek, 12. februar 2018
Branko Brumen , predsednik ptujskega kurentovanja: "Enostavno te prevzame, ko enkrat okusiš mistično moč kurenta. Ker sem človek, ki verjame, da se dobro vrača z dobrim. In kurent pooseblja prav to."

Sobota, 10. februar 2018

Tibor Šimonka, predsednik uprave Perutnine Ptuj: "Topline v medsebojnih odnosih zmanjkuje. Enako je v podjetjih. Vedno več je predpisanih vzorcev obnašanja, poročanja, ki je samemu sebi namen, premalo pa pogovora, spoštljivega odnosa."Petek, 9. februar 2018

Janez Posedi, direktor Uprave za varno hrano: "Če nekdo računa s tem, da inšpektorja nikoli ne bo videl, ga tudi ne bo skrbelo, kaj se bo zgodilo, če pride."Sreda, 7. februar 2018

Urška Breznik, Zavod Pekarna: "Niso begunci nakazali 70 milijard evrov v davčne oaze, ni "gejevski lobij" zlival milijard v bančno luknjo, niso Romi gradili TEŠ 6. Ne, vse to je storil vladajoči razred."

Torek, 6. februar 2018

Franc Berhtold, grafik in slikar: "Kultura je tudi obnašanje na avtobusu, pomoč sosedi na stopnicah, ki nese vrečki iz trgovine, odprtost do ljudi, ki pridejo, prijaznost. V vse pore življenja je vtkana."

Ponedeljek, 5. februar 2018

Janez Kocijančič, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev: "Nemogoče je graditi mednarodno olimpijsko gibanje kot področje, kjer se bije nekakšna nova vrsta hladne vojne."

Sobota, 3. februar 2018

Maksimiljan Klančnik, vodja Ruške koče: "Ideje združenja pohorskih gostincev, da bi na vrhu ob gondoli postavili turistični punkt, nismo mogli uresničiti. Dokler se župani štirih občin ne bodo združili in vedeli, kaj želimo s Pohorjem, bo stanje klavrno."Petek, 2. februar 2018

Marjan Toš, zgodovinar: "Maister velja za eno najbolj čistih slovenskih zgodovinskih osebnosti. Zato se z njegovim spominom ne bi smelo poigravati ali ga celo izkoriščati za kakršnekoli politične, ideološke ali celo zasebne komercialne namene."

Četrtek, 1. februar 2018

Agata Tomažič, pisateljica: "Dober medij sestavljajo dobri, izobraženi in dobro plačani novinarji, pomemben člen v verigi pa je tudi razumen lastnik, ki se zaveda, da je najdragocenejše, kar premore, zaupanje bralcev."

Sreda, 31. januar 2018

Zekira Marković, podjetnica: "Če delaš kakovostno in če si gonilna sila, se ne oziraš na ljudi, ki se nočejo priključiti."

Torek, 30. januar 2018

Matjaž Gruden, kolumnist: "Na eni strani imamo umetniško ustvarjanje, na drugi pa "kulturo", zreducirano na vero, raso in barvo kože. Prvo branimo s talentom in kreativnostjo, drugo predvsem z nestrpnostjo do drugih in drugačnih."Ponedeljek, 29. januar 2018

Anton Tomažič, upokojeni politik in pravni informatik: "Razočaran sem, da se na nobenih volitvah kaj veliko ne spremeni, tudi če bi se lahko. Ljudje premalo pametno glasujejo, ne morem drugače povedati."

Strani 14, 15

Sobota, 27. januar 2018

Primož Suhodolčan, pisatelj: "Kitajci vstopajo v leto psa, ki bo po njihovem prijazno, pošteno in prijateljsko. V naši deželi to zelo radi prevedemo "to leto bo pa res pasje", ali še huje, "čisto smo na psu"."Petek, 26. januar 2018

Samo Hribar Milič, izvršni direktor pri GZS: "Je reševati težave in nezadovoljstvo ene (manjše) skupine ljudi na račun druge pravično in legitimno?"Četrtek, 25. januar 2018

Dragan Bosnić, biolog: "Mlade in Maribor gledam kot Prevca in skakalnico. Odskočnadeska z zaletom, na kateri se vsak lahko odloči, kako daleč bo skočil."

Sreda, 24. januar 2018

Luka Mesec, poslanec: "Ne ujemimo se v past minimalne plače, da bi Slovenija z visoko kvalificirano in produktivno delovno silo postala podizvajalka za druge razvite."Torek, 23. januar 2018

Dr. Aleš Maver, politični analitik: "Slovenci nočejo sprememb. Volivke in volivci so zagovornikom gradnje poosamosvojitvene Slovenije iz nesocialističnih in nejugoslovanskih gradnikov skoraj na vseh odločilnih volilnih prelomnicah povedali, da si tega ne želijo."Ponedeljek, 22. januar 2018

Mihael Žgank, judoist: "V mnogih primerih slovenski judoisti po karieri životarijo. Pa ne le judoisti, tudi drugi športniki. To je žalostno. Predvsem zaradi tega grem v Turčijo."Sobota, 20. januar 2018

Klaudijo Stroligo, strokovnjak za preprečevanje pranja denarja: "Vzorec, ki se žal ponavlja, je, da se razrešijo tisti, ki se ukvarjajo s problemom, ne reši pa se problem. To je znak, da je nekaj zelo narobe in da je verjetno prišlo do zlorab oblasti."Petek, 19. januar 2018

Tadej Tratnik - Tadiman, pevec: "Maribor nima nekega posluha za svoje umetnike, ker tega ni v naši meščanski kulturi. Bolj so pomembni športniki, politiki, poslovneži. Zato se v Mariboru marsikdo počuti zelo odrinjeno, zanikano."

Četrtek, 18. januar 2018

Rok Biček, režiser: "V filmu opazujemomedosebne odnose, pri katerih ljudje ne zapadajo v igranje nekih vlog. To je bistvena razlika od vse bolj razširjenih resničnostnih šovov, ki želijo posnemati neke podobne situacije v mikroskupnosti."

Sreda, 17. januar 2018

Ninna Kozorog, zdravnica in humanitarka: "Morda pa je rešitev za naše zdravstvo v tem, da se zdravniki in bolniki enkrat postavimo na isto stran, potolčemo po istih vratih in zahtevamo iste spremembe. Sistema! Vendarle smo vsi njegov del."

Torek, 16. januar 2018

Andrej Ofak, glasbenik: "Pri današnji medijskiglasbi je skoraj vedno na prvem mestu biznis, kako so ljudje oblečeni, kakšni so po videzu, da so lepi, kako se znajo prodati, pokazati goloto. Tako je glasba za vsem tem šele nekje na šestem mestu."

Ponedeljek, 15. januar 2018

Andrej Janžekovič, Mito, raper in pravnik: "Nismo narod luzerjev. Smo pa čustveni luzerji. Ne prenesemo stiske, ne upamo pogledati v oči lastnim čustvom in strahovom."Sobota, 13. januar 2018

Rudi Moge, nekdanji poslanec: "Kar tako vnemar pljuvati po državi, da ni nič vredna, je narobe. A govorimo o preboju, o razvoju za naslednja desetletja, tega pa ni. Regije bi bile nož v srce centralizmu, ki nas ubija."Petek, 12. januar 2018
Žiga Vavpotič, Outfit7: "Da kot država povečujemo javni sektor in se iz krize nič ne naučimo ter ne znamo stopiti koraka nazaj in delati drugače, ni najboljša popotnica."

Četrtek, 11. januar 2018

Jure Ivanušič, igralec: "Potencial je vedno v ljudeh. Ti ljudje pa so vedno bolj ujeti v svoje kredite. Zvezani so v strahu za svoje službe. Ni več ponosnega ksihta, a v Mariboru vedno nekaj tli in ta iskra še obstaja."

Sreda, 10. januar 2018

Primož Pugelj, kipar: "Maribor je zelo lepo mesto, ki pa potrebuje svež zagon. Lahko bi postal novi Berlin ali središče likovne scene na tem področju ... Kar nekaj mojih kolegov je že zamenjalo lokacije svojih ateljejev za Maribor."

Torek, 9. januar 2018

Alen Fetić, reprezentant v dvoranskem nogometu: "Denar je uničil čar nogometa. Neki igralec naj bi bil vreden 200 milijonov, eni pa nimajo za jesti. Da bi zaslužil 50 milijonov evrov na leto, ne bi smelo biti mogoče."Ponedeljek, 8. januar 2018

Dr. Sonja Bezjak, vodja Muzeja norosti Trate: "Državljani imamo pravico vedeti, o čem se oblast dogovarja z investitorji, oblast pa nas je dolžna ne le poslušati, ampak tudi slišati."Sobota, 6. januar 2018

Matjaž Perc, znanstvenik: "Zakaj so praviloma slabši raziskovalci tisti, ki se pojavljajo najvišje na lestvicah črpanja javnega denarja? Enostavno - če ne raziskuješ, imaš tudi za takšne, pogosto nečedne posle dosti časa."Petek, 5. januar 2018
Dr. Andrej Stopar, novinar: "Z migracijami še zdaleč nismo opravili. Moramo jih poznati, razumeti, saj so neizogibnost ne le bližnje prihodnosti, ampak tudi sedanjosti."

Četrtek, 4. januar 2018
Branko Cestnik, teolog: "Varovati družino in krepiti prijateljske vezi pa ni nič drugega kot vlivati cement v družbeno zgradbo. Tu je točka, kjer nas milenijci rešujejo."

Sreda, 3. januar 2018

Matjaž Gruden, pravnik, Slovenec v Strasbourgu: "V družbi, v kateri politika ni dosledna v spoštovanju lastnih načel, na koncu zmagajo barabe brez vrednot."Copyright (c) Časnik Večer, november 2017 - O podjetju - Pravila in pogoji nagradne igre Bob leta 2017 - Splošni pogoji uporabe