Maribor, 11. januar 2018

KDO BO BOB LETA?


Glasovanje za bob leta 2017 je zaključeno. Kdo je po mnenju Večerovih bralcev in širše slovenske javnosti lani najbolje rekel bobu bob, bo znano v soboto, 20. januarja, zvečer. Slovesna razglasitev 19. boba leta bo v Veliki dvorani SNG Maribor. Prireditev bo v živo predvajala Televizija Slovenija na prvem programu ob 20. uri, gledalci si lahko tudi letos obetajo praznik odkrite besede, ki ga bodo popestrili odlični glasbeni gostje.

Dobitnik boba leta bo eden izmed desetih finalistov:

Bojan Golčar, avtor fotoknjige o Mariboru: "Kdor še vedno misli, da je Maribor mesto, kjer se ustaviš samo, če ti poči guma na avtomobilu, mu že dolgo ni počila guma."

Marko Prezelj, alpinist: "Z virtualnim svetom so nas nategnili. Google earth, street view, vse vidimo. Ampak to je kot virtualni seks."

Marko Vezovišek, scenarist: "Danes Shakespearjevega klasičnega ogledala ne moremo več nastavljati. Kar je ostalo, je selfie, ki potrjuje lastno idealizirano sliko."

Srečko Cehnar, poveljnik enot TO pri obrambi Šentilja: "Soborci me sprašujejo, ali smo se borili za pravo stvar. Za domovino že, in če bi bilo treba, še stokrat. Ne pa za elite, ki so se okoristile brez moralnih in etičnih zadržkov. Kako jih ni sram?"

Dr. Svetlana Slapšak, antropologinja: "Treba se je več gibati med ljudmi in manj tekati med dresi ter iskati srečo v dragih fitnes centrih in med policami samopostrežnic. Kajti biti srečen in čim bolj butast je zahteva, ki nam jo postavlja politična kasta."

Dr. Vladimir Prebilič, obramboslovec: "Grdo se sliši, a tako je. Temelj demokracije je aktiven državljan, ki tolče po vratih. A se ne zgodi nič, ker nihče ne tolče po vratih."

Andrej Velkavrh, meteorolog: "Če bi vsi ljudje na Zemlji živeli tako kot mi v zahodnem svetu, bi bilo verjetno kar hitro vsega konec. Tako pa nam vsi, ki živijo skromneje od nas, podaljšujejo iluzijo, da še kar gre in da bo še šlo."

Ninna Kozorog, zdravnica: "Bomo toliko časa hodili po robu, da bo celotna zdravstvena dejavnost centralizirana v večjih mestih, vsi odročni kraji pa bodo lahko zdravniške nasvete iskali v Gorskem zdravniku?"

Ddr. Matjaž Mulej, ekonomist, upokojeni profesor: "Je že tako: če naravo uniči narava, se temu reče katastrofa; če jo uniči človek, se temu reče razvoj."

Dr. Darja Kerec, zgodovinarka: "V duhu domoljubja bi bilo prav - da vemo, kdo sta bila Trubar in Cankar ter da je pri osamosvojitvi sodelovalo veliko ljudi in da junija 1991 niso prišli trije ramboti in lastnoročno poskrbeli, da smo bili nato samostojni."

Sponzorji prireditve Bob leta: Zavarovalnica Sava, Moga, Vzajemna, KBM Infond, Pošta Slovenije, Nova KBM, Mariborske lekarne, Maribox, Marles, Impol, Manner, Sava Turizem, Optika Kobilica in Avto Koletnik – uradni prevoznik za Bob leta.
Dodatne informacije:Copyright (c) Časnik Večer, november 2017 - O podjetju - Pravila in pogoji nagradne igre Bob leta 2017 - Splošni pogoji uporabe