Bob dneva ...
Petek, 20. september 2019

Alen Mihalj, rokometni trener: "Tako, kot te tepe v rokometu, ko padeš na tla, te okrade sodnik, se ti zgodi krivica, ti pa moraš vstati, teči in spet po pravilih delovati naprej, biti boljši od nasprotnika, tako je tudi v življenju."

Četrtek, 19. september 2019

Vili Ravnjak, dramaturg in nekdanji umetniški vodja mariborske Drame: "Tradicionalna repertoarna gledališča s stalnimi ansambli so samo navzven trdna in močna, navznoter so krhka in ranljiva."Sreda, 18. september 2019

Biserka Marolt Meden, predsednica Srebrne niti, združenja za dostojno starost: "Vedno več je diskriminacije starejših. Tihi genocid nad starejšimi postaja vedno bolj glasen in javen."

Torek, 17. september 2019
Aleksander Jevšek, župan: "Kaj ti pomaga pametno podjetje, če ti ga zaradi neustrezne infrastrukture zalije."

Ponedeljek, 16. september 2019
Tina Kosi, SLG Celje: "Morali bi temeljito premisliti in tudi udejanjiti prenovo kulturnega modela. Država do zdaj ni pokazala resnega interesa, da bi karkoli v resnici spremenili, čeprav so spremembe nujne. Rada bi videla junaka, ki bi znal in zmogel to izpeljati."

Sobota, 14. september 2019
Aleš Mikeln, predsednik uprave Vzajemne: "Prepričan sem, da je mogoče danes za denar, ki se vrti v zdravstvu, dobiti več, zato prenehajmo razmišljati o ukinitvah zavarovanj in se pogovarjajmo, kako dati za ta denar našim prebivalcem več."


Petek, 13. september 2019
Dr. Andrej Stopar, dopisnik RTV Slovenija: "Svet se je zavrtel s podeseterjeno hitrostjo. Ta visoka frekvenca briše meje zasebnega in profesionalnega življenja."

Četrtek, 12. september 2019

Feri Lainšček, pisatelj in pesnik: "Presenetilo me je, da imajo mladi ljudje tako rekoč ponotranjene civilizacijske vrednote, za katere se nam sicer zdi, da so že nekako potlačene in izgubljene."Sreda, 11. september 2019
Mia Bone, psihologinja: "Ker tudi denar predstavlja odgovornost, je dobro, da otroci čim prej začnejo usvajati zahtevne koncepte razporejanja denarja pa tudi njegovega varčevanja."

Torek, 10. september 2019
Milan Brglez, evropski poslanec: "Mimo so časi klasične ločitve nacionalnih in skupnostnih interesov. Danes so interesi izjemno povezani."

Ponedeljek, 9. september 2019
Franci Petek, poveljnik Gasilske zveze Slovenije: "Gasilec ne more biti slab človek. Če si pripravljen vstati sredi noči, greš ob kakršnemkoli vremenu pomagat nekomu, ki ga ne poznaš, ne moreš biti slab človek."

Sobota, 7. september 2019

Matevž Grilc, upokojeni odvetnik iz Celovca: "To, da ljudje hočejo le svoj mir, je smrtno nevarno za narodno skupnost - in bojim se, da smo že na poti, ko bo ostala od manjšine le še slovenska folklora."Petek, 6. september 2019

Bojan Tomažič, novinar: "Socialni ukrepi pri nas ne prihitijo kot gasilci, ampak pridejo pozno (ali sploh ne) kot polagalci keramičnih ploščic."

Četrtek, 5. september 2019

Bojan Krajnc, televizijec: "Otroci odraščajo s telefoni in tablicami. Vzgajajo jih influencerke na youtubu, ljubezen dobijo z lajki na instagramu, socializirajo pa se na družabnih omrežjih, ki jih starši s facebooka ne poznajo."

Sreda, 4. september 2019

Branko Meh, predsednik Obrtne zbornice Slovenije: "Zaznali smo, da ljudje vendarle radi vidijo, kaj kupijo, da ne dobijo mačka v žaklju, zato prihodnost ni zgolj v internetni prodaji."Torek, 3. september 2019

Teo Ivančič - Teoson, grafitar: "Pisanje raznih sporočil ali kar vandaliziranje ni grafitiranje. Ljudje s tem le zdravijo lastne probleme, ko iz njih vsake toliko privre malo objestnosti in imajo občutek, da morajo svetu nujno nekaj povedati."

Ponedeljek, 2. september 2019

Dr. Emilija Stojmenova Duh, docentka na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko: "Tako za pametne vasi kot pametna mesta velja, da najprej potrebuješ pametne ljudi, ki pametno sodelujejo."

Sobota, 31. avgust 2019

Aleš Govc, ravnatelj OŠ Domžale: "Starši po večini hočejo ravnatelja, ki bi jim bil podrejen, ki bi uslišal vse njihove želje, oni pa bi preko njega vodili šolo."Petek, 30. avgust 2019

Franjo Frančič, pisatelj in pesnik: "V naši mali vasi je tako, da skoraj vsak pozna drugega - ali vsaj misli tako -, fovšija, zavist je gibalo, vse, kar je nekoč pisal Cankar o značaju ljudi, drži kot pribito."Četrtek, 29. avgust 2019

Boris Vezjak, filozof: "Lahko zgolj izrazim upanje, da novi župan ne bo zbolel za boleznimi svojih predhodnikov, ki so v veliki ihti, ker jim ni ustrezalo medijsko zrcalo, pomerjali samo še svoja, dokler na volitvah ali ulicah zrcalo ni dokončno počilo."

Sreda, 28. avgust 2019

Dr. Matjaž Ezgeta, učitelj, reper: "Zdi se mi, da smo prišli v razvajeno fazo egocentrizma. Sočlovek je vse pogosteje le še ovira. Ampak ravno v sobivanju je recept za dolgotrajen uspeh."

Torek, 27. avgust 2019

Žiga Klun, komunikator: "Preprosto, pri denarju se vse neha, žal pogosto tudi smelost lokalnih turističnih praks in zanje odgovornih, ki pogosteje od zanimivih vsebin ponujajo izgovore, zakaj se pri nas nič ne da."Ponedeljek, 26. avgust 2019

Luka Omladič, okoljski filozof: "Belopolti moški srednjih let, ki niso pripravljeni spremeniti svojega življenjskega sloga, pod pojmom svoboda razumejo vse, kar se jim mota po glavi. Češ, nihče mi ne bo govoril, da moram spremeniti svoje navade. Še najmanj pa ena smrklja."Sobota, 24. avgust 2019

Boris Pahor, pisatelj: "Biti slovenski nacionalist je edina poštena pozicija slovenskega človeka, pripadnika majhnega naroda, ki naj samega sebe spoštuje, brani svojo literaturo, ne da bi pri tem zaničeval druge."Petek, 23. avgust 2019

Miha Razdevšek, zlati maturant: "Pomembno je s svojim znanjem pomagati sočloveku - ne glede na njegov gmotni položaj. In ostati skromen, tudi če imaš morebiti vse."

Četrtek, 22. avgust 2019

Štefan Čelan, ZRS Bistra: "Med zdravorazumskimi ljudmi boste težko našli nasprotnike drugostopenjske lokalne samouprave. Veliko pa jih najdete med "centralisti in kralji na Betajnovi", ki pokrajinam nasprotujejo zaradi lastnih koristi."

Sreda, 21. avgust 2019

Mojca Pepelnik, navijačica NK Maribor: "Mariborje mesto, polno priložnosti, a mladim se pogosto zavirajo poti. Ljudje v tem mestu pa so izjemni - imajo talent, znanje, dobro izobrazbo. Nekateri žarijo od energije, a ko pride do akcije, jih strejo že v kali."Torek, 20. avgust 2019

Karmina Šilec, dirigentka: "O premieri novega glasbenega dela se ne govori na enako vznemirljiv način kot o novem filmu. Pred abonmajskim koncertom ni takega ropota kot pred gledališko premiero."

Ponedeljek, 19. avgust 2019

Nejc Gajser, mehanik in brat svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja: "Bistvo motorjev se skriva v notranjosti. Kot pri ljudeh."

Sobota, 17. avgust 2019

Marjan Čander, upokojeni penolog: "Pristojnosti in odgovornosti se prelagajo, kot da oblast računa, da se bomo ljudje utrudili in otopeli."Petek, 16. avgust 2019

Tjaša Tibaut, nogometašica kluba Pomurje Beltinci: "Ko sebe na prvo mesto bomo postavili, samospoštovanje, samohvalo in samozavest dvignili, nas bodo še lepši časi pričakali."

Sreda, 14. avgust 2019

Eva Štraser, ustanoviteljica zagonskega podjetja EveGreen: "Ni dobro preskočiti nekaj stopnic. Važno je, da napreduješ, četudi počasi. Težava je, ko obstaneš."

Torek, 13. avgust 2019

Jožef Horvat, predsednik Kluba pomurskih poslancev NSi: "Verjamem, da smo Prekmurci ljudje, ki bomo ob nekoliko večjem posluhu v Ljubljani znali doma v naslednjem stoletjuspisati novo povest o dobrih ljudeh, ki bo slovenska zgodba o uspehu."

Ponedeljek, 12. avgust 2019

Mojca Grilc, veterinarka: "Že z vzgojo te naučijo selektivne ljubezni - imej rada pse in mačke, krave in prašiči pa so namenjeni za hrano, za njih ti ni treba skrbeti. Kot da oni ne čutijo."Sobota, 10. avgust 2019

Metka Fujs, direktorica Pomurskega muzeja: "Zelo smo vpeti v srednjeevropski prostor, a tega ne znamo izkoristiti. Zdi se, kot da Prekmurje ves čas ostaja na robu vsake države, v kateri biva."Petek, 9. avgust 2019

Bojan Krajnc, televizijski ustvarjalec: "Slovenska spletna greznica je kot parada prizadetih anonimnežev, ki že leta neoviranonetijo sovraštvo ne le do tujcev, ampak tudi in predvsem do sodržavljanov."Copyright (c) Časnik Večer, november 2018 - O podjetju - Pravila in pogoji nagradne igre Bob leta 2018 - Splošni pogoji uporabe