Bob dneva ...
Ponedeljek, 21. januar 2019

Dr. Jože Marketz, ravnatelj organizacije Karitas Celovec: "Vidimo revščino okoli nas in ukrepamo. V politiko se ne spuščamo, smo premalo močni, da bi spremenili svet, ga pa z majhnimi koraki spreminjamo."

Sobota, 19. januar 2019

Bagi Ambrožič Kordič, odvetnica: "Delodajalcikaznujejo delavce, ki so pripravljeni kaj rečina glas. Prestavijo jih na drugo delovno mesto, kar jim omogočajo novodobne pogodbe o zaposlitvi, ki jih sodišča tolerirajo."Petek, 18. januar 2019
Boštjan Narat, glasbenik in filozof: "Prav samoumevnosti so tisto, kar moramo včasih bolj natančno premisliti, da bi razumeli ustroj sveta, v katerem prebivamo."

Četrtek, 17. januar 2019

Melita Forstnerič Hajnšek, novinarka: "Mariborčani pač nadpovprečno radi mislimo sami sebe, se seciramo, analiziramo in radi trpimo. Ta lokalni mazohizem, cepljen s kronično ljubljanofobijo, ni niti prav zdrav niti produktiven."

Sreda, 16. januar 2019

David Čuček, oče otroka s posebnimi potrebami: "Dokler si zdrav, ne veš, kaj imaš, pehaš se za napačnimi stvarmi, a to se lahko obrne z danes na jutri."

Torek, 15. januar 2019

Veronika Bajt, raziskovalka na Mirovnem inštitutu: "Sovražni govor v Sloveniji črpa svojo legitimnost iz ravnanj in retorike političnih elit."

Ponedeljek, 14. januar 2019

Ddr. Boris Turk, Institut Jožef Stefan: "Izobrazimo ogromno ljudi, a ti odhajajo v tujino. Naš sistem je torej izrazito izvozno usmerjen."

Sobota, 12. januar 2019

Urška Velikonja, profesorica prava na univerzi Georgetown: "Pri nas agencija kaznuje res velike prevarante, v Ameriki pa poleg teh tudi večje igralce, ki se zgolj ne držijo pravil trga."Petek, 11. januar 2019

Štefan Pavlinjek, podjetnik: "Podjetnik bi moral začeti znanje in sposobnosti, vendar ne tudi lastnine, prenašati na naslednjo generacijo pri svojih 50 letih. Če takrat vidiš, da otrok nima želje ali sposobnosti, da bi te nasledil, pozabi to možnost."

Četrtek, 10. januar 2019

Ddr. Igor Grdina, zgodovinar: "To, da se Ljubljana za nič ne zmeni, je lahko tudi prednost, saj pomeni, da te tudi nihče ne ovira. Maribor je napredoval, kadar se Ljubljana ni zmenila zanj."

Sreda, 9. januar 2019

Andreja Mikuž, klinična psihologinja: "Živimo v poplavi obljub, kako priti do boljšega počutja in večje učinkovitosti. Prav bi bilo, da v pristojnih ustanovah delujejo strokovne službe, ki bi ustrezno prebrale zrnje od plev."

Torek, 8. januar 2019

Peter Glavič, ekonomist: "Že več kot četrt stoletja smo v kapitalističnem gospodarskem sistemu, naši vodilni ekonomisti in politikipa še vedno živijo v svojem svetu. Zato se v tekmovanje s konkurenco podajamo z loki in sulicami proti puškam in topovom."

Ponedeljek, 7. januar 2019

Dr. Uroš Dobnikar: "Vsi želimo biti mojstri
v svojem poklicu, službi, kaj pa naše
življenje? Na to, da bi bili mojstri življenja,
smo pozabili."Sobota, 5. januar 2019

Ksenija Vesenjak, kulturologinja in vodja kmetije: "Pri nas imamo ograje samo zaradi ljudi, ne živali. Te se vsak večer vrnejo, kjer je njihov dom. Ljubijo občutek svobode, a korenine poženejo kot ljudje. Sploh niso tako zelo drugačne od nas."Petek, 4. januar 2019

Monika Ažman, medicinska sestra: "Trend upokojevanja se bo šele začel, in če ne bomo začeli resno gledati na to, kje bomo dobili kader, se nam ne bo dobro godilo. Če napredujejo za en plačni razred, ne bodo naše medicinske sestre nič manj utrujene."

Četrtek, 3. januar 2019

Izidora Vesenjak Dinevski, inštruktorica joge: "Maribor ima več dimenzij in toplo dušo. Ljudje tukaj poženemo globoke korenine in kvalitetno živimo, čeprav se precej pritožujemo."Ponedeljek, 31. december 2018

Lidija Jerkič, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije: "Varčevalni ukrepi so bili dovolj dolgo v veljavi. Po desetih letih je čas, da se vrne tudi prebivalstvu, ki v proračun vplačuje."

Sobota, 29. december 2018

Tatjana Dragićević, oblikovalka oblačil:
"Ob razprodajah, ko pride na plan še več kiča, plastike, ogromno nekakovostne "robe",
ko ljudje nakupujejo stvari, ki jih v bistvu
ne potrebujejo, se mi zdi, da smo v resnici
najbolj razprodali naš čas."Petek, 28. december 2018

Viljem Lovše, pater: "Med ljudmi v nečloveškoizkoriščanih državah umetno raste sovraštvo do nas, med nami pa ga po medijih umetno želijo prebujati v odnosu do njih. Oboje je manipulacija."Četrtek, 27. december 2018

Peter Gabrijelčič, arhitekt: "Z izpolnjevanjem zavez je tako, kot mizar reče, da bo mizo naredil naslednji teden, potem pa jo čakaš deset mesecev. To je praksa v Sloveniji na vseh področjih."

Copyright (c) Časnik Večer, november 2018 - O podjetju - Pravila in pogoji nagradne igre Bob leta 2018 - Splošni pogoji uporabe