Bob dneva ...
Petek, 6. december 2019

Boštjan Narat, glasbenik in filozof: "Včasih si moral najeti prostor in kupiti stroje, moral si vložiti v osnovna sredstva in vlagati v njihovo vzdrževanje, šele potem si se lahko šel posel. Zdaj očitno lahko tudi to prevališ na zaposlenega."

Četrtek, 5. december 2019

Dragan Bosnić, gimnazijski profesor: "Prilagoditve so privilegiji, ki si jih nihče ne želi, mu pa iz objektivnih vzrokov pripadajo, privilegiji pa so prilagoditve, ki nekaterim omogočajo lažjo pot do cilja, ne da bi bilekakorkoli upravičene."

Sreda, 4. december 2019
Tadej Ojsteršek, mojster kvizov: "Pričakovanja množic so uničila največ sanj ljudi, ki niso sledili stvarem, v katerih so najboljši. Želeli so biti enaki kot drugi in to jih je zaviralo."

Torek, 3. december 2019
Breda Čepe Vizjak, mestna svetnica: "Če je Franc Bučar rekel, da moramo s tresočo se roko spreminjati ustavo, bi morali v Mariboru s tresočo se roko potrjevati podražitve."

Ponedeljek, 2. december 2019
Leon Novak, škof: "Zgodovina Evrope kaže, da populizem ni prispeval ne k duhovnemu ne k materialnemu razvoju pa tudi k varnostni zaščiti države ne. Na prvo žogo je mogoče dajal tak vtis, a rezultat je bil vedno katastrofalen."

Sobota, 30. november 2019

Dejan Turk, predsednik uprave A1: "Globoko sem prepričan, da otroci pridejo na svet, da naredijo iz nas boljše ljudi. Sam sem se od otrok marsikaj naučil, kar me je, upam, naredilo boljšega menedžerja."Petek, 29. november 2019

Jasmina Cehnar, novinarka: "Odgovora, kako ugled mariborske univerze povečati ali ji povrniti dobro ime, ne bo dal niti novi superračunalnik."

Četrtek, 28. november 2019

Marko Doles, bobnar: "Treba je ostati zvest sebi in svoji drži. Je pa zagotovo takšna pot bolj zavita in ne pelje naravnost na vrh."

Sreda, 27. november 2019

Samo Rugelj, založnik: "Kupci tiskanih knjig in resnejših tiskanih časopisov se v veliki meri prekrivajo, zato je smiselno več prostora nameniti novim knjigam, ker te vsebine v časopisih bralci knjig iščejo."

Torek, 26. november 2019

Maša Hawlina, Zadrugar: "Na najemniškem trgu je katastrofalno biti najemnik, hkrati pa je težko postati lastnik nepremičnine, še posebno za mladega, ki nima zaledja staršev. Lastnikove zahteve so lahko absurdne, a jih sprejmeš, ker nekje pač moraš spati."

Ponedeljek, 25. november 2019
Bojan Ban, direktor NK Maribor: "Strošek je beseda, ki je ne maram, saj mora biti vsak delavec, ki je v klubu, prihodek. Posredno
ali neposredno."

Sobota, 23. november 2019

Vlado Novak, igralec: "Slovenija je znana po tem: "Jernej, ti si delal, oddelal." Pa četudi Jernej reče: "Moje roke so zdrave, moje mišice so močne, pamet je na pravem mestu, dajte mi plug ..."

Petek, 22. november 2019

Boštjan Narat, glasbenik in filozof: "Ko dovolimo, da tragedija postane spektakel, smo izgubili temelj svoje človeškosti."

Četrtek, 21. november 2019

Marina Gumzi, producentka: "Če ti je za film pri nas resnično mar, če si perfekcionist in ne zmoreš od sebe ne dati največ, česar si zmožen - potem v tem prostoru kot ustvarjalec, posebno ne kot mlad ustvarjalec, ne moreš normalno živeti."Sreda, 20. november 2019

Blendor Sefaj, komik, impro gledališčnik in član mnogih projektov na področju IT: "Če Mariborčanu rečeš, da se nekaj ne da narediti, tega ne bo razumel in bo vseeno to nekako naredil. To uporništvo je ključno, da je toliko dobrih idej prišlo od tod."

Torek, 19. november 2019

Denis Živčec, novinar: "Advent ni Woodstock. Ni Evrovizija. Ni Sziget. In ni Glastonbury.Advent ni stvar urbanega in frajerskega. Advent je navidezen korak nazaj."

Ponedeljek, 18. november 2019

Dr. Matej Avbelj, pravnik: "Osnovni kulturni problem Slovenije je, da ljudje niso vajeni kritike. Slovenci nismo vajeni samokritike, kritike in dialoške razprave."

Sobota, 16. november 2019

Tina Bončina, zdravnica in psihoterapevtka: "Kot mati dveh sinov se pravzaprav sprašujem, kako bosta živela v prihodnosti, če smo že zdaj tako intenzivno osredotočeni nase. Jaz, jaz, jaz."Petek, 15. november 2019

Zoran Predin, glasbenik: "Zavestno smo kršili vse zapovedi. To se ne sme! Aha? Dajmo točno tako ..."Četrtek, 14. november 2019

Nada Marinkovič, projektna svetovalka: "Otroci se odločajo zelo kratkoročno, na katero šolo bodo hodili prihodnja štiri leta, ne pa, kaj bodo prihodnjih 40 let počeli v življenju."

Sreda, 13. november 2019

Anica Kumer, igralka: "Če imaš želje preko realnih zmožnosti, si vedno razočaran. Če česa ne dosežeš, je katastrofa. Korak za korakom, kar si boš sam pridobil ali priboril, tisto ima pravo vrednost in te bogati, zato ne moreš biti razočaran."

Torek, 12. november 2019

Dr. Božo Grafenauer, pravnik: "V Mariboru in na Štajerskem nismo v položaju izbire a la carte, kaj naj pride na našo mizo."

Ponedeljek, 11. november 2019

Srečko Đurov, načelnik UE Maribor:
"Želim razbiti mit, ki v javnosti velja, da so javni uslužbenci leni, da nič ne delajo. Naš zakaj je visoka kakovost življenja. Naš kako je močna in učinkovita javna uprava."

Sobota, 9. november 2019

Dr. Jernej Belak, profesor: "Ni in ne more biti vseeno, kdo so lastniki podjetij, ki v Sloveniji delujejo, saj močno in bistveno vplivajo tudi na (lokalno) okolje svojega delovanja."Petek, 8. november 2019

Andrej Velkavrh, meteorolog: "Potrebujemo sistemske spremembe. Globoke, bistvene! Teh pa ne bomo dosegli sami, stopiti moramo skupaj, pritisniti na odločevalce. Pa ne eno popoldne, treba bo žrtvovati več svojega časa."Četrtek, 7. november 2019

Adi Smolar, glasbenik: "Sam sem proti kvotam, ker me žalosti, da jih sploh potrebujemo. Sami bi morali prepoznati, kako pomembna je za ta prostor slovenska glasba."Sreda, 6. november 2019

Darinka Pavlič Kamien, podjetnica in komunikatorka: "Smo načelni, vendar samo, če nas to nič ne stane."Torek, 5. november 2019

Sašo Turnšek, pirotehnik: "Čez misli ti ne sme iti, kaj bo narobe, ker vemo, da negativne misli prikličejo nesrečo."Ponedeljek, 4. november 2019

Tomaž Toporišič, teatrolog: "Gledališče se nikoli ne more zares vzpostaviti skozi eno samo ideologijo in poetiko. Bistveni so pluralnost pogledov, doslednost vsakega od njih in dialog med njimi."

Sobota, 2. november 2019

Dr. Blaž Zmazek, matematik: "V naši družbi se je vrednota splošnega znanja izgubila v odličnosti povprečja."Sreda, 30. oktober 2019

Bojan Brezigar, novinar in publicist: "Drugačnost ni neka danost, morda stvar preteklosti, je predvsem stvar prihodnosti."

Torek, 29. oktober 2019

Milan Unuk, kmetovalec: "Zadruge in zbornica ter sindikat kmetov bi morali združiti moči in doseči kaj več, da nas ne bi tako izkoriščali. Pri nas je za slab kruh tako pač vedno kriva slaba pšenica, ne pa kaj drugega."

Ponedeljek, 28. oktober 2019

Matjaž Sušnik, predsednik Združenja Frank: "Strašljivo je, da lahko finančna industrija obvladuje vlado, poslance, medije ... in je prepričana, da lahko počne karkoli."Sobota, 26. oktober 2019
Vladimir Prebilič, obramboslovec: "S tako razgaljeno obveščevalno agencijo ne bo nihče želel sodelovati, saj ne more prevzeti tveganja posredovanja občutljivih informacij, da te ne bi postale stvar dnevnega političnega dogajanja v Sloveniji."


Petek, 25. oktober 2019

Dr. Verica Trstenjak, pravnica: "Sodnik, še posebno ustavni sodnik, mora biti vzor ne le spoštovanja pravnih norm, ampak tudi moralnih in etičnih."Četrtek, 24. oktober 2019

Bartolo Lampret, piarovec: "Slovenija nima zgolj bega možganov v tujino, ampak tudi v prestolnico."Sreda, 23. oktober 2019
Ana Duša, dramaturginja: "Generacije, ki prihajajo, znajo in hočejo govoriti same zase. Iščejo vse kanale, kako biti slišane, in jezne so, če skušamo govoriti v njihovem imenu."

Copyright (c) Časnik Večer, november 2018 - O podjetju - Pravila in pogoji nagradne igre Bob leta 2018 - Splošni pogoji uporabe