Maribor, 30. januar 2019

Nagradna igra je zaključena.


Srečna nagrajenka, ki ji Nova KBM izroča kartico Visa in 100 € je Anja Soršak iz Pragerskega.

Nagrajenko bomo o prevzemu nagrade obvestili.
Iskrene čestitke!

Maribor, 28. januar 2019

Maribor, 19. januar 2019

BOB LETA 2018 PREJELA PROF. DR. VERICA TRSTENJAK


V soboto zvečer je bila v SNG Maribor slovesna razglasitev 20. boba leta - po mnenju bralcev časnika Večer in širše slovenske javnosti najboljše izjave, objavljene v preteklem letu v Večeru.


Dvajseti bob leta je prejela prof. dr. Verica Trstenjak, pravnica, za izjavo: "Politikom sporočam: ne govorite, da podpirate strokovnjake. Podpirate jih le, če so slučajno vaši. In politiki, ne govorite, da podpirate vračanje strokovnjakov iz tujine, ker jim vračanje preprečujete."


Slovesno razglasitev boba leta, ki jo je v živo prenašala Televizija Slovenija, je vodil Jurij Drevenšek. V programu so nastopili Nina Pušlar, Neisha, Toti big band in Plesna skupina Natke Geržina.

Maribor, 10. januar 2019

KDO BO BOB LETA?


Glasovanje za bob leta 2018 je zaključeno. Kdo je po mnenju Večerovih bralcev in širše slovenske javnosti lani najbolje rekel bobu bob, bo znano v soboto, 19. januarja, zvečer. Slovesna razglasitev 20. boba leta bo v Veliki dvorani SNG Maribor. Prireditev bo v živo predvajala Televizija Slovenija na prvem programu ob 20. uri, gledalci pa si lahko tudi letos obetajo praznik odkrite besede z voditeljem Jurijem Drevenškom, ki ga bodo popestrili odlični glasbeni gostje.

Dobitnik boba leta bo eden izmed desetih finalistov:

Rok Vevar, publicist in arhivar sodobnega plesa: So reči, pri katerih država ne sme varčevati, razen če leta 1991 morda nismo ustanovili podjetja.

Anja Golob, pesnica in urednica: Zase v družbi ni mogoče pričakovati drugačne obravnave od te, ki smo je sami sposobni do soljudi, posebej teh, s katerimi se ne strinjamo.

Goran Vojnović, pisatelj: Še nikoli nismo imeli toliko pripomočkov za komuniciranje, a komunicirali tako malo. Literatura te sili, da prisluhneš nekomu, ki mu v realnosti ne bi.

Bogdan Knavs, frančiškan: Ko srečamo ljudi v stiski, vidimo, da so kot mi, s svojimi kvalitetami in s svojimi mejami. Ko jih spoznamo, se jih več ne bojimo. Zelo pa se moramo varovati 'lažnih novic', ki podžigajo naše strahove.

Prof. dr. Verica Trstenjak, pravnica: Politikom sporočam: ne govorite, da podpirate strokovnjake. Podpirate jih le, če so slučajno vaši. In politiki, ne govorite, da podpirate vračanje strokovnjakov iz tujine, ker jim vračanje preprečujete.

Tone Partljič, pisatelj: Ne razumem, kako lahko vlado v teh dneh sestavlja cela Slovenija, na volitve pa je šel le vsak drugi Slovenec.

Prof. dr. Matjaž Perc, fizik: Morda pa nam le uspe prehod v stanje, kjer se bomo vsi zavedali, kaj bomo izgubili, če bo ostalo vse po starem.

Majda Rižnar, profesorica: Kot družba se bomo morali upočasniti. Da ne bomo imeli dedki in babice slabe vesti zaradi požrešnega kapitalizma, ki vnukom krade čas staršev, nam pa prepotrebni počitek.

Boštjan Gorjup, menedžer: Naša največja težava ta trenutek je enormen odliv mladih v tujino. Nam se hiša ruši v temeljih. Kaže, da smo preslišali vse alarme. Brez prispevka teh možganov pri nas ne bo razvoja in napredka.

Branko Cestnik, teolog, župnik: Praznik združuje. Če razdružuje, ni praznik.

Sponzorji prireditve Bob leta: Zavarovalnica Sava, Moga, Vzajemna, Prohit, Nova KBM, Pošta Slovenije, Marles, Ekosen, Geoplin, Impol, Remax, Optika Kobilica in Avto Koletnik – uradni prevoznik za Bob leta.
Dodatne informacije:Copyright (c) Časnik Večer, november 2018 - O podjetju - Pravila in pogoji nagradne igre Bob leta 2018 - Splošni pogoji uporabe